Tågmagasinet är färdigt

En otroligt skön känsla.
Det har varit mycket arbete som inte synts speciellt mycket.
Till exempel, när rälsen var utlagd på plats då syntes det tydligt att ett arbetsmoment var utfört. Men sedan tog det lång  tid att spika fast rälsen spikrakt 16 spår tätt packade och det arbetet syntes inte alls.
När vi sedan fick “solkurvor” och fick lossa all rälsen för att åtgärda problemet och sedan spika om allt igen. Då var det segt, milt uttryckt.
Nästa steg var att montera övervakningen av Tågmagasinet, 2st IR-Bryggor som var prefabricerade, detta syntes och gick snabbt. Sedan var det IR-Mottagare som också var prefabricerade som skulle monteras, 32st totalt. Dessa monterades styckvis så det tog tid och väl monterade så är de inte så iögonfallande.
Strömförsörjningen till Körbordet/Tågmagasinet fick också göras om och när den gröna luckan väl var stängd så syns inte så mycket där heller.
Utrustning för att ansluta all IR-Teknik till, en låda med en Patchpanel byggdes parallellt, detta var en långdragen prefabrikation som inte heller syntes. Montera den däremot gick fort. Anslutning av alla kablar kunde inte göras innan all rälsen och IR-Mottagarna var på plats för andra gången.
MEN NU ÄR DET FÄRDIGT.

Innan jag han ta bilden blev lokverkstadsspårens stomme monterad, banvallen lades på plats och skruvades ihop och sedan skruvades de fast i stommen, det gick fort och visst syns det!

Känns lite oförtjänt att den del av arbeter som går fort syns mest.
/Lennart

PS/RC maskinen på spår 16 ger en känsla för hur stort det är/DS

Strömförsörjning till Körbord och Tågmagasin

Strömförsörjning till Körbord och Tågmagasin

Elcentralen stängd för första gången på länge

Elcentralen stängd för första gången på länge

Tågmagasinet färdigt och nästa steg påbörjat

Tågmagasinet färdigt och nästa steg påbörjat