På Gång!

Arbetskvällar:
Måndagar och Torsdagar
Kl 18.00 – 21.00
Vi ses

2019-08-22 Höststart
Det är lite lustigt, det känns nästan som om det
vore “Nytt Läsår”
Sommarlovet/uppehållet med enbart sporadiska arbetsdagar är helt klart den dominerande ledigheten på året.
Likheten med att påbörja ett nytt läsår nu i augusti månad, och att avsluta året inför nästa sommar…..
I vilket fall, nu är semestrarna slut. Det roliga har börjat.

2019-08-22 Att Göra
Första arbetsdagen ägnades åt att gå igenom vad som blivit utfört och framför allt så gick vi igenom många små punkter och la upp riktlinjer för den närmaste tiden.
Utan någon speciell ordning:
1.a. 2019-08-22 I lokverkstaden hade vi ett skåp under spåren, där förvarades gamla godsvagnar av mestadels tveksam kvalitetsstatus. Inredningen i skåpet krävde stora förändringar för att vara användbart, och för att detta skulle vara vettigt arbete så måste skåpet kunna förses med hjul. Med hjul blev skåpet för högt (vi provade) och kom inte in under Lokverkstadsspåren. Skåpet bars i stället ut till vår mellanförvaring till Tagenetippen efter lång och trogen tjänst.
1.b. 2019-08-29 I lokalen har vi ett hyllsystem. Ytterligare en plats som vi håller på att röja och organisera. I denna hylla fanns det en dubbel lådhurts av samma typ som vi har i Lokverkstaden till våra lok och vagnar. Bara en och en halv låda användes för ett vettigt ändamål. Vi vill ha bort hurtsen och ersätta denna med hyllor.

1.c. 2019-09-12 När vi tömt lådhurtsen så monterades hjul och den står nu i Lokverkstaden under genomgångsspåren. Nu har denna hurts fått ett vettigt syfte. (i stället för att vara skräpsamlare)
Som ni säkert redan gissat, förvaring av vagnar och kanske något lok.
En klar förbättring i Lokverkstaden.

Lite färg saknas på “locket”

2. Placering av den Raaco Handy Box som innehåller de minsta skruvarna blir vid elektronikbänken i ett av skåpen ovanför arbetsbänken. (att göra)

3.a. 2019-08-22 De två Raaco Handy Boxarna med Brickor, Bult och Mutter 4 och 5mm skall vara i verkstaden, men var återstår att besluta.
3.b. 2019-09-09 Efter att ha testat med Raaco sortimentskåp i Verkstaden och efter att ha funderat en tid togs sortimentskåpen bort och ersattes med de två Raaco Handy Boxarna.
Skillnaden i utseende gör att man riktigt hajar till varje gång man går in i verkstaden, men vi tror att vi hittat rätt plats.

Lådorna ska märkas med innehåll

4.a. 2019-08-22 Lösa Raaco lådor som innehåller bland annat Popnitar, kommer att hamna i verkstaden i hyllorna jämte “Bultlagret”
4.b. 2019-09-02 Hyllor rengjorda och alla Raaco lådor står på sin nya plats.

Några lådor till kommer det att bli

5.a. 2019-08-22 Förvaring av reservlysrör.
Under Körbordet/Tågmagasinet förvarar vi många kartonger med hus och annat materiel till banan, här förvarade vi även lysrören tidigare, men de blev bortglömda när vi stuvade in alla kartonger.
Vi får göra en liten omstuvning för att få in lysrören på ett bra sätt.
5.b. 2019-08-29 Det var inget stort arbete, men lysrören ligger i sina kartonger på sin avsedda plats, och detta är en klar förbättring jämfört med att de alltid var i vägen oavsett var vi ställde kartongerna.

Med en lucka så bli de skyddade också

/Lennart

ingen

Vår operatör vill tjäna mer pengar, och vi vill betala mindre. Surprise
Vårt nya telefonnummer är 070-6440131

ingen