Disk och Städdag
Fjärde dagen i rad som det bara handlar om att diska plastlådor, plastbackar och att städa. (det känns så i alla fall när skor och sockar är genomblöta av allt sölande vid diskbänken)
Verktyg skall läggas på rätt plats, material likaså.
Men det mest konstiga är att det har blivit en massa skräp bara för att man har jobbat lite granna. 😉

Nödbelysning
Några av nödbelysningarna har blivit uppgraderade från att vara lysrör till att vara LED remsor som ett test.

Med lysrör

Framför allt så behövs mycket ljus vid “Allan” vår stora el/elektronikcentral och kopplingsskåp. För att åstadkomma detta så har vi byggt två stycken lampor som består av två hoplimmade lampor, den ena av koppling/strömbrytarändan är borttagen. Utrymmet för LED motsvarar 4st lysrör. Det får plats 3st LED remsor på bredden. Med två remsor LED SMD 5050 varmvit blir ljuset acceptabelt. Men det är fortfarande inte ett bra arbetsljus, detta har jag provat med rester från tidigare projekt. När leverans från Kina kommer ska det bli test med tre remsor SMD 5054 som är en ljusstarkare LED. Detta borde/får räcka som arbetsljus.
Den gamla rullen med SMD 5050 har en tejp som inte är värd namnet, den lossar nästan direkt. Jag tvivlar starkt på att det är en produkt från 3M som det påstås. Tror att jag har en lösning på detta problem. Jag har Tesas mattejp, den tunna och superstarka sorten. Tänkte mig att sätta LED remsorna på mattejpen och sedan skära med brytkniv. Man kan ju hoppas i alla fall.

Med usel tejp

2019-08-15 Mattejp
Prövade med Tesas mattejp idag, och det fungerade precis som jag tänkte mig att det skulle göra. Tre lampor är färdiga, och LED remsorna sitter nu med mattejpen. Det var i alla fall inget som lossnade med en gång, så nu får vi vänta till nästa vecka för att se om denna lösningen fungerar. (jag har tejpat en ektröskel mot laminatgolv för flera år sedan med denna tejp och den satt som bara den när jag skulle dra kablar.

2019-08-19 Ser positivt ut
Visserligen inte så många dagar ännu!
Det har varit ett litet missöde med den lilla remsan i mitten på en av de tre lamporna, den hade lossnat. Det var väldigt lätt att rulla av tejpremsan från baksidan av LED remsan. Ytorna har blivit rengjorda och med ny Tesatejp sitter den åter på plats. Tejpen måste fungera permanent, något annat är inte acceptabelt.

Med bättre tejp

/Lennart

Kommentarer inaktiverade för 2019-08-12 Blandat igen

Detta inlägg skulle ha varit med i förra inlägget.
Vad som än hände så var det inte bara en “missad” publicering, utan även den sista delen av inlägget försvann också.
Känns nästan som om en backupversion har ersatt det färdiga inlägget.
/Lennart

Nåväl, jag får meddela att kåpan är färdig.
Den är inte vacker, den ser ut som om vi hade gjort den själva.
Men vänta nu, vi har gjort den själva ?

Fyra Lagningar
Kommentarer inaktiverade för 2019-06-03 Lokverkstad – Akrylkåpa/Tunnel (del 7)

Hoppsan detta skulle varit publicerat för länge sedan.
Jag kunde svurit på att det var publicerat och kontrollerat, jag använder inte den inbyggda “Visa inlägg” funktionen jag använder mig av egen flik för att kolla “Det riktiga utseendet”
Något knas blev det Sorry /Lennart


Ibland skiter det sig, suck ?

Idag hade vi en lagning kvar på den vänstra kåpan och det var mitt i vinkeln där kåpan blir bredare.
Kåpan blev för varm och därmed lite bubblig. Det visade sig också att detta var en svag punkt när kåpan skulle tas bort, för det började spricka lite första gången vi tog bort kåpan.
I det förberedande arbetet så hände en olycka, en av vikterna välte och vi fick en skada som blev oproportionerligt stor.
20 cm drygt sprack upp med krosskador, och detta mitt emot den andra skadan.

SUCK, DUBBELSUCK

I den nya skadan fanns det mycket spänningar, sidoväggen bågnade ut men gick lätt att trycka tillbaka. Men minsta lilla rörelse i plasten så poppade sidoväggen ut igen.
Nu hade vi ytterligare en reparation att göra.
Ytterligare en reparationsbit på 25 x 10 cm bockad på 3-4 cm , men denna gång bestämde vi oss för att limma enbart bottenytan först.
Markera med tuschpenna (på andra sidan) var ytterkanten var, på med rikligt med lim på kåpan, och lim på reparationsbiten på med metallplattor, vikter och tvingar.

Nu börjar vi kunna det här.

Tillbaka till skadan vi skulle laga.
Först en metallplatta under, värm upp Akrylen, en metallplatta på ovansidan, tryck till, bubbligheten är borta. Nu gjorde vi en reparationsbit som passade till undersidan taket på kåpan och med en liten vinkel så att den anslöt mot den vinklade väggen och limmade den och la press på limningen.

Nu är det att vänta 24 timar innan det är fullt härdat.

Nu har vi bara två limningar kvar, precis som vi hade förra gången.
/Lennart

Kommentarer inaktiverade för 2019-04-04 Lokverkstad – Akrylkåpa/Tunnel (del 6)

Lagning av kåpa

Det hade varit kul om det hade blivit perfekt på direkten, men inte då.
Första lagningsetappen var ren trial and error.
Vi har köpt ett riktigt akryllim Acrifix 192 (köpt på Slöjd-Detaljer Gbg) som skulle vara “Gel och Långsamt”.

Om detta är gel så undrar jag hur deras lättflytande snabba lim är, långsamt stämmer det finns mängder med tid för att göra justeringar sätta limklämmor, tvingar och vikter.

Den högra kåpan hade bara en liten skada, men i skadan fanns en löpspricka, som skulle kunna spricka ordentligt. Där nöjde vi oss med att limma en förstärkning som förhindrar att den löper.

Dessutom finns det en “begynnande” spricka i vinkeln. Synlig men den delar sig inte, så där provar vi med att bara lägga en flödig sträng med lim. Att göra så här kanske inte behövs eller kanske så är det alldeles för lite. VI FÅR SE !

Den vänstra kåpan var betydligt mer skadad i ytterändan precis där man ska lyfta för att ta loss kåpan.
En längsgående spricka mitt i vinkeln ca 20cm lång. INTE BRA
Vi sågade till en bit som var 25 x 10 cm och bockade den ca 3-4 cm och hela längden. Vi vände kåpan upp och ner och la på lim på både kåpa och reparationsbiten. Eftersom ytorna bågnade så fick vi använda metallplattor på båda sidor, tvingar, ett 5kg städ och limklämmor för att hålla allt på plats. Till sist försökte vi fylla på med lim i de ojämnheter som fortfarande glappade. Resultatet, tja vad säger man, det kunde gärna gått bättre. Limmet rann lite hur som helst. Kladdigt blev det.

Men det ska hålla i alla fall, och det är gjort för att skydda fyra spår från fumliga fingrar och misstag.
/Lennart

Kommentarer inaktiverade för 2019-03-28 Lokverkstad – Akrylkåpa/Tunnel (del 5)

Aluminiumprofiler

Ytterligare två aluminiumprofiler tillverkade, en fullängd 2m som räcker fram till vinkeln och en bit på 37cm till vinkeln.

Färdig att borras

Poppniten sitter på plats, färdig att klämma fast. Observera de små akrylbitarna på undersidan det är dessa tillsammans med limklämmorna som bestämmer profilspårets bredd och garanterar att det blir lite presspassning för kåpan.

Det är ganska tight på yttersidan mellan spåren där kåpan sitter och därmed viktigt att kåpan hamnar i mitten. Spåren är helt parallella och det är ju en liten fördel, det är samma mått hela vägen.

Yttersidan fastskruvad och klar

På innersidan närmast väggen hamnar kåpan “där den hamnar” och det är OK, för där finns mycket mer plats.

Båda kåpsektionerna på insidan är nertryckta i profilerna. Profilerna får självjustera sig efter kåporna och sedan är det bara att skruva fast i banan.

Kvar på att göra listan:
1. Justera en bockning (om det går) på vinkeln
2. Laga och förstärka där det behövs ? (och det behövs)

/Lennart

Kommentarer inaktiverade för 2019-02-28 Lokverkstad – Akrylkåpa/Tunnel (del 4)