En hög med spånplattor !?

 

En hög med spånplattor
Klicka för större bild

 

Det gick nästan åt en torsdagskväll till att såga 3st 19mm spånskivor och 3st treetexskivor (porös board som man tydligen skall säga nuförtiden)

I vanlig ordning så spånade vi om (haha) spånskivorna som vi skulle såga. Beväpnade med ett A4 ark med en enkel skiss skred vi till verket.
Att såga spånplattor och treetex dammar något helt otroligt, så för den sakens skull så bar vi ut byggsågen och ställde den på gatan utanför klubben.
Sedan skulle alla skivorna ut i korridoren. Sågen justerades in med ett mått och vi sågade alla snitt med det måttet, varje bit som blev färdigsågad blev direkt inburen i lokalen samtidigt som vi sågade nästa bit. Vi fick till ett redigt bra flyt och det var en faslig tur att vi för dagen hade en gästarbetare (Håkan) som blev riktigt svettig, och det blev vi föresten allesammans.

Nu är vi framme på tisdagen och då gick det nästan åt 5L tapetlim för att limma treetexskivorna på spånplattorna. Här ligger alla skivor i en väl staplad hög för att åstadkomma en ”limpress” men det blev ju inte så mycket press på den översta skivan, så vi bar fram och staplade på en rekorderlig mängd med ytterligare spånskivor för att generera mer ”PRESS”. (se bilden ovan)

Vi har redan börjat med återuppbyggnaden.

Fortsättning följer

/Lennart