Hoppsan detta skulle varit publicerat för länge sedan.
Jag kunde svurit på att det var publicerat och kontrollerat, jag använder inte den inbyggda “Visa inlägg” funktionen jag använder mig av egen flik för att kolla “Det riktiga utseendet”
Något knas blev det Sorry /Lennart


Ibland skiter det sig, suck ?

Idag hade vi en lagning kvar på den vänstra kåpan och det var mitt i vinkeln där kåpan blir bredare.
Kåpan blev för varm och därmed lite bubblig. Det visade sig också att detta var en svag punkt när kåpan skulle tas bort, för det började spricka lite första gången vi tog bort kåpan.
I det förberedande arbetet så hände en olycka, en av vikterna välte och vi fick en skada som blev oproportionerligt stor.
20 cm drygt sprack upp med krosskador, och detta mitt emot den andra skadan.

SUCK, DUBBELSUCK

I den nya skadan fanns det mycket spänningar, sidoväggen bågnade ut men gick lätt att trycka tillbaka. Men minsta lilla rörelse i plasten så poppade sidoväggen ut igen.
Nu hade vi ytterligare en reparation att göra.
Ytterligare en reparationsbit på 25 x 10 cm bockad på 3-4 cm , men denna gång bestämde vi oss för att limma enbart bottenytan först.
Markera med tuschpenna (på andra sidan) var ytterkanten var, på med rikligt med lim på kåpan, och lim på reparationsbiten på med metallplattor, vikter och tvingar.

Nu börjar vi kunna det här.

Tillbaka till skadan vi skulle laga.
Först en metallplatta under, värm upp Akrylen, en metallplatta på ovansidan, tryck till, bubbligheten är borta. Nu gjorde vi en reparationsbit som passade till undersidan taket på kåpan och med en liten vinkel så att den anslöt mot den vinklade väggen och limmade den och la press på limningen.

Nu är det att vänta 24 timar innan det är fullt härdat.

Nu har vi bara två limningar kvar, precis som vi hade förra gången.
/Lennart

ingen