Vart har Rannerallarna tagit vägen

Det har tagit längre tid än vad vi kunde tänka oss, och det har blivit mycket mer arbetsmoment än vad som var tänkt.

Som slutkläm på våra stora ombyggnader (kommer att beskrivas senare) så har vi städat, faktum är att vi inte är riktigt färdiga ännu.
Under banan har vi lagt “allt” som inte haft en plats att ligga på.
Genom åren som våra två stora ombyggnader har pågått så har vi fått massor av saker som vi inte haft tid att hantera, och det har hamnat under banan.

Utöver detta kommer att, vi för att kunna jobba med våra stora ombyggnadsprojekt så har vi varit tvungna att ta bort det som har legat i vägen, och det var ganska mycket saker som vi fick läggas där det över huvud taget fanns en plats.

Resultatet är inte så smickrande, det har sett för jäkligt ut.
Men detta har vi städat ut respektive lagt på respektive plats där det skall ligga. Denna städning tog nästan hela höstsäsongen 2017 och det blev många sopsäckar att slänga.

Vi kände att vi var tvungna att städa under anläggningen också, och tro mig ”DET VAR VÄLDIGT NÖDVÄNDIGT”

Början av 2018 gick till att få ut allt som låg under banan och inte skulle sparas, men det var så mycket att vi var tvingade att samla skräpet på hög tills vi hade fått ihop ett fullt lass.
En Focus kombi av årsmodell 2003 med baksätet fällt och en stor plyfaskiva bakom framstolarna som lastavgränsare, ger en hyfsad lastkapacitet. =SOPBIL
Fram till sommaruppehållet blev det 6 eller 7 resor till tippen, men vi är inte färdiga ännu.

Skolan har börjat sin hösttermin och Rannerallarna har börjat sin höstsäsong.
Det har varit mycket rengöring, lagning och städning hitintills, och skräp läggs fortfarande på hög för transport till soptippen.

Samtidigt har det varit mycket arbete med att ta vara på det som skall sparas och då inte bara slänga allt i lådor för att sedan slängas in under banan. Tvärtom låda efter låda blir genomgången och innehållet hamnar som källsorterade sopor eller som ”SPARAS” OCH DÅ SKALL DET SORTERAS OCH LÄGGAS PÅ SIN RÄTTA PLATS.

Detta i sin tur har inneburit ett antal småprojekt, som till exempel vi har monterat många av våra Raaco sortimentskåp i ett kluster på väggen ovanför den arbetsbänk som kommer att vara vår elektronikarbetsbänk. Där ligger nu motstånd, reläer, strömbrytare och annat smått och gott.
Vårt skruvlager har varit både utspritt och blandat det skall tillbaka till verkstaden, sorteras läggas i lådor och märkas.
Verkstaden hade en hyllsektion (Sparring) som var väg att ramla ner. Den plockade vi ner och borrade och pluggade om. Dessutom så tillverkade vi små distanser så att inte skruven drar ut pluggen. Nu sitter väggskenorna ordentligt fast på väggen. Alla gamla och några nya hyllor ligger på plats och massor av plastbackar ligger tomma och väntar på att något skall få ligga i dem.
I verkstaden fanns en liten bänk som var inget annat än en skräpsamlare. Men under den satt spikar som vi hängde våra tvingar på, men alla fick inte plats. Nya verktygshållare hade vi redan men de var för långa för att kunna sitta under denna lilla bänk. Alltså, vi rev bort bänkskivan och ersatte den med en större bänkskiva som är användbar. Dessutom sitter de nya verktygshållarna på plats och där hänger “nästan” alla våra tvingar.

Så vart har Rannerallarna tagit vägen

Jo vi finns här och arbetet fortskrider.
Tidtabellen har fått justeras efter verkligheten och i dag så är förhoppningen att vi kan slå upp portarna runt årsskiftet.

Vid tangentbordet
Lennart

ingen