På Gång!

Arbetskvällar:
Måndagar och Torsdagar
Kl 18.00 – 21.00
Vi ses

Nu har vi äntligen hittat en varaktig plats i cyberrymden för vår hemsida. Förhoppningen och förvissningen om att Rannerallarnas hemsida ska vara tillgänglig när som helst för dig som är intresserad av att veta mer om oss är stark. Innehållet kommer att byggas ut med information om anläggningen allt eftersom vi får tid att sätta oss ner och skriva. Det är trots allt banan som är det viktiga!

På tal om banan så har vi nu satt in ljus i lokstallet. Vi har använt ytmonterade ljusdioder som vi monterat på smala kretskort under taket. Vi testade hur bra de lyste upp genom att släcka alla lamporna i lokalen och kunde då ta följande fotografi.

Spåren i lokstallet lystes upp av lampor i taket.

Spåren i lokstallet lystes upp av lampor i taket.

Visst är det snyggt!

/David

ingen

Arbetet går oförtrutet vidare. Igår fortsatte arbetet med lokstallet. En dörr filades till i infästningen (gånggärnen) och vi fick den att fungera riktigt bra. Med 15 portar (30 dörrar) kommer det dock att ta några kvällar att fixa alla. Två blev monterade igår.

Två portar klara!

Två portar klara!

Kretskorten för innerbelysningen blev också klara och målades svarta på undersidan. Strömförsörjning kommer att ske genom två blanktrådar som löper längs taket. Vi testade också en idé till utebelysning utanför stallet.

/David

ingen

Arbetet med lokstallet går stadigt framåt. Som ni kan se på bilderna så har väggarna kommit på plats och vi kan börja föreställa oss det slutliga resultatet.

Arbetet fortsätter nu på flera fronter. Dörrar har provmonterats och vi kom fram till att de behöver filas till lite i infästningen för att fungera riktigt bra. Även låsningen till dörrarna är på gång. Innerbelysningen har också provmonterats och efter några mindre justeringar kommer den att monteras.

Klicka på bilderna för att se dem i ett större format.

/David

En översiktsbild av lokstallsområdet. En översiktsbild av lokstallsområdet.

ingen