Gör om gör rätt !
Jovisst låter det drastiskt, men det är inte så farligt som det låter.

Bild-1

Den nya banan i Lokverkstaden

Som ni redan sett så har vi lagt de första bitarna av ”lokverkstadsspårbanan” i lokverkstaden. Metallstommen under körbordsgolvet är densamma som förut, men när vi testmonterade den så upptäckte vi att vi hade en höjdskillnad mellan den första delen ”kontorsspiralen” och sträckan till ”Rannebergsspiralen” efter diverse funderande och spånande la vi allt i en och samma lutning. Den enda som protesterade mot detta (om än ganska svagt) var Eddie, men problemet var att vi inte kunde sätta tummen på vad som skulle vara fel, så vi fullföljde lutningen och sedan gick vi hem för kvällen. När jag åkte hem i denna kväll så låg Eddies försiktiga protester och gnagde i bakhuvudet, och i kommande helg hade det passerat funderingar och blivit en tanke. Kommande tisdag fort in i kontoret och kontrollera, jodå Eddie hade rätt, Dp o Cly hade tänkt fel. Lokverkstadsspåret skulle anpassas i “kontoret” och inte någon annan stans, och anledningen var skrämmande enkel. När vi hade kapat den gamla delen i lokverkstaden så hade kontorsdelen tappat den bärande punkten och säckade därmed ner tills det tog stopp mot ett kontorsskåp. Detta hade passerat helt obemärkt.

Bild-2

Den främre låga metallstommen är Lokverkstadsbanan

Metallstommen under körbordsgolvet var ju lätt att fixa tillbaka (det är bra med justerbara fötter), däremot blev det betydligt mer arbete i lokverkstaden där stommen var byggd av 2”x 2” eller 45 x 45 som det heter idag. Vi hade dock lärt oss läxan att inte använda lim denna gång, så det var bara en massa skruvar som skulle lossas. Fram med vattenpasset, mäta av och skruva fast stommen och banan igen (2a gången) så var allt fixat. Eller?

 

Bild-3

Så här såg det ut när vi skarvade på den nya banan i Lokverkstaden

Nej, ibland straffar det sig att ta genvägar och det hade vi gjort (utan att tänka på det) när vi satte ihop banan i lokverkstaden (1a gången). Lägg aldrig två skarvar ovanpå varandra, detta är en regel som vi lärt oss redan på den gamla anläggningen, för det var just detta skarvande som var det grövsta problemet med den gamla stommen för den höll inte. Och kan ni gissa? Det gjorde det inte nu heller, för när jag skulle resa mig upp så tog jag lite (lite hm) stöd mot banan och brak så var den sönder. Kan säga att några väl valda ord uttalades, och när det var konstaterat att jag hade klantat mig och gjort en rejäl ”Rembrant” med monteringen, då kom väldigt många och kraftfulla väl valda ord. (bra att ingen annan var där och hörde)

3e gången gillt
Tur i oturen, lossa 8st skruvar lyft bort banan, (3e gången nu) kapa bort 7cm utav spånplatte/treetexskivan inifrån kontoret för att därmed frilägga lika många cm regel. Sedan lägga tillbaka skivan igen, men denna gång så finns det en överlappning i skarven med 7cm, skruva fast banan i regeln på båda sidor om skarven, färdigt. Stommen för lokstallsspåren ligger numera i vatten.

Bredda banan i “Kontors/Vinterspiralen”

Bild-5

Tar bort treetexen gör Bo med en kofot

Arbetet med att bredda banan i kontorsspiralen har kommit en bra bit på vägen den med.
Först givetvis riva bort den gamla treetexen och med kartong göra mallar till spånplattebitar för att bredda med. Sedan såga till remsor av plyfa (plywood = kryssfaner) bredd 8cm dessa monterades mitt under den blivande spånplatteskarven och limmades fast i befintlig spånplatta.

Bild-4

David med en kartong, klipper bästa formen

Nästa gång när limmet hade härdat, bort med tvingar och skruvar in med kartongmallarna för kontroll. Efter några mindre justeringar så ritade vi över mallarna på spånplattan som vi skulle använda, och därefter fick sticksågen bidra med hjälp för att åstadkomma exakta bitar.

På med lim, sätt fast de tillsågade bitarna med tvingar, svetstänger och skruv.

Den gamla treetexen som vi tog bort var limmad med mattlim, det kändes rätt då när vi gjorde jobbet, men nu hade vi 3st Boschmaskiner och tre man för att mejsla bort mattlimmet ungefär som att arbeta tre man en vecka med stämjärn. (vi kommer inte att använda mattlim igen)
Resultatet blev en ganska grov yta så ytterligare en Boschmaskin, en excenterslipmaskin, fick en arbetsuppgift nämligen att grovt slipa av ytan.

Sista torsdagen före juluppehållet använde David och Eddie sig av stora pappersark för att skapa mallar till de nya treetexbitarna och sågade till dessa snabbt och enkelt.

Tapetlim fick bli det lim som användes denna gång. På med treetexen och uppe på denna en massa datorskrot, skruvkartonger och allt annat tungt som vi hade till hands som limpress.

När vi träffas första gången 2013 får vi se hur det blev.

/Lennart