Lagning av kåpa

Det hade varit kul om det hade blivit perfekt på direkten, men inte då.
Första lagningsetappen var ren trial and error.
Vi har köpt ett riktigt akryllim Acrifix 192 (köpt på Slöjd-Detaljer Gbg) som skulle vara “Gel och Långsamt”.

Om detta är gel så undrar jag hur deras lättflytande snabba lim är, långsamt stämmer det finns mängder med tid för att göra justeringar sätta limklämmor, tvingar och vikter.

Den högra kåpan hade bara en liten skada, men i skadan fanns en löpspricka, som skulle kunna spricka ordentligt. Där nöjde vi oss med att limma en förstärkning som förhindrar att den löper.

Dessutom finns det en “begynnande” spricka i vinkeln. Synlig men den delar sig inte, så där provar vi med att bara lägga en flödig sträng med lim. Att göra så här kanske inte behövs eller kanske så är det alldeles för lite. VI FÅR SE !

Den vänstra kåpan var betydligt mer skadad i ytterändan precis där man ska lyfta för att ta loss kåpan.
En längsgående spricka mitt i vinkeln ca 20cm lång. INTE BRA
Vi sågade till en bit som var 25 x 10 cm och bockade den ca 3-4 cm och hela längden. Vi vände kåpan upp och ner och la på lim på både kåpa och reparationsbiten. Eftersom ytorna bågnade så fick vi använda metallplattor på båda sidor, tvingar, ett 5kg städ och limklämmor för att hålla allt på plats. Till sist försökte vi fylla på med lim i de ojämnheter som fortfarande glappade. Resultatet, tja vad säger man, det kunde gärna gått bättre. Limmet rann lite hur som helst. Kladdigt blev det.

Men det ska hålla i alla fall, och det är gjort för att skydda fyra spår från fumliga fingrar och misstag.
/Lennart